Çmimi i Ethereum rrezikon të bjerë nën 1 mijë dollarë.

 


Çmimi i Ethereum rrezikon të bjerë nën 1 mijë dollarë nëse këto metrika kryesore të çmimeve kthehen në rënie.Çmimi i etheriumit (ETH) është ulur 37,5% në shtatë ditët e fundit dhe lajmet e fundit raportuan se zhvilluesit vendosën të shtyjnë migrimin e rrjetit në një konsensus të provës së aksioneve (PoS). 

Ky përmirësim pritet t'i japë fund varësisë nga minierat e provës së punës (PoW) dhe zgjidhja e shkallëzueshmërisë Merge që është ndjekur për gjashtë vitet e fundit. Kontratat inteligjente konkurruese si BNB, Cardano (ADA) dhe Solana (SOL) ia kaluan Ether-it me 13% deri në 17% që nga 8 qershori, edhe pse kishte një korrigjim në të gjithë tregun në sektorin e kriptomonedhave. Kjo sugjeron që problemet e rrjetit Ethereum rënduan gjithashtu në çmimin ETH. 

Tipari "bomba e vështirësisë", iu shtua kodit në vitin 2016, ndërsa po formoheshin planet për mekanizmin e ri të konsensusit (dikur Eth2). Në kulmin e të ashtuquajturës "verë DeFi", kostot mesatare të transaksionit të Ethereum kaluan 65 dollarë, gjë që ishte zhgënjyese edhe për përdoruesit më të zjarrtë. Kjo është pikërisht arsyeja pse Merge luan një rol kaq të rëndësishëm në sytë e investitorëve dhe, rrjedhimisht, në çmimin e Etheriumit.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post